Hytten‎ > ‎

Grunden

På grunden er en dejlig sø, der deles med naboen. Der fortælles historier om en spejder fra før ruder konge var knægt. Historien fortæller at der engang var fisk og ænder i søen, og vi er stadig overbevist om at de er der stadig.

Bent Byg har 2 andre bygninger på grunden. De har en hytte, som deres tropsspejdere bruger. Hytten blev bygget i 1998 og fik i 2005 nyt tag og rød maling, så den matcher de øvrige bygninger på grunden. I 2013 blev hytten isoleret og der blev skabt tre gode patruljerum, samt et fælles forrum. Bent Byg har også en hytte, som klanerne bruger. Den blev bygget af klanen Kommodevaranerne i 1993. Det var klanspejderne selv der byggede hytten og den har været samlingspunkt for mange møder igennem tiden.
 
 

En ældre hytte fra Lorenz Tuxen, som nu bruges af Bent Byg og Jon Little Sø. Den bliver i dag primært brugt til opbevaring. Den har tilbage i 1981 været anvendt som patruljehytte og er formentlig blevet opført i forbindelse med det oprindelige Birkeholt i 70'erne.


På grunden har vi en bålplads, hvor der er bygget bænke rundt om bålet med udsigt over vores sø. I grundens største træ er opsat en gynge, der bliver brugt flittigt af spejderne på alle møderne.