Grupperne

Der er to grupper, der deles om Birkeholt. Begge grupper faste ugedage og derudover deles hytten efter behov. Alle grupper hører under Øresund Division, som igen hører under Det Danske Spejderkorps.

Bent Byg

Bent Byg er en spejdergruppe, der har taget navn efter en gammel ridder, som levede på Hørsholm egnen. Gruppen er stiftet i 1969 og har stolte traditioner inden for spejderarbejde. I særdeleshed udmærker vi os ved at have et meget stærkt lederteam, hvor hver gren som minimum er tilknyttet 4 ledere - det tror vi på er med til at give både børn og voksne nogle kanon oplevelser. Lige nu er vi omkring 80 voksne og børn fra 6 år op opefter, der nyder at bruge vores fritid sammen i naturen.

www.bentbyg.dk

Jon Litle Sø

Jon Litle er den ridder, der ejede den første borg i slotssøen – ca. der, hvor Hørsholm Kirke ligger nu. Jon Litle var i familie med Skjalm Hvide og var Kong Erik Klippings regeringschef, da han blev kronet som kun 10-årig. Jon Litles ridderskjold findes i Frederiksborg Slotskirke. Skjoldet bruges blandt andet på vores tørklæder. Jon Litle sø er en søspejdergruppe med både drenge og piger. Spejdere fra 6-10 år laver almindeligt spejderarbejde, mens de 10-16 årige sejler i diverse joller. Klanen som er spejdere fra 16-21 år sejler i en H-båd. Alle bådene ligger i Rungsted Havn.

www.jonlitle.dkTidligere gruppe - Lorenz Tuxen

Lorenz Tuxen Gruppe tog også taget navn efter en person med tilknytning til det gamle Hørsholm, nemlig Lorenz Tuxen, der var ridefoged ved Hirscholm Slot. Han døde i 1682 og var også kendt som Nordsjællands gøngehøvding. Lorenz Tuxen var den første gruppe på Birkeholt. Den blev startet i 1954 og var da den lukkede i januar 2015 den eneste spejdergruppe i Øresund Division en ren drengegruppe.